Jak se naučit francouzsky snadno, rychle a s radostí?
Klasické „Čtení, psaní, poslech, mluvení, slovíčka, výslovnost, gramatika “ jsme se rozhodli v naší francouzské sekci doplnit o výlety po stopách Francie v Praze. V první části projektu se budeme zabývat francouzskou gastronomií.
První návštěva vedla do pražské francouzské cukrárny Saint Tropez – Patisserie Saint Tropez, založené už v roce 1934. Patisserie se nachází ve Vodičkově ulici, v pasáži U Nováků.
Nejdříve jsme seznámili žáky 6A a 6B se základními slovíčky v tomto oboru a s nejoblíbenějšími francouzskými dorty, zákusky a moučníky. „Paris Brest“, „Eclair au chocolat“, „3 chocolats“, “ Baba au rhum“ a další pochoutky se skvěly ve vitrínách.
Našim žákům asi nejvíce chutnal “ Gateau aux 3 chocolats“ et „Impression“.
Příště máme připraven výlet a ochutnávku francouzských sýrů a za zlaty hřeb je považována naše cesta do Francie “ Romantická Paříž“ v březnu 2017.
„francouzská sekce“