235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Po dlouhé odmlce způsobené covidem jsme se letos znovu vypravili do Británie.

Přednost dostali žáci 8. a 9. tříd (zavedením 2letého cyklu návštěv Francie a Anglie). Centrem většiny výletů bylo krásné hrabství Dorset s mnoha přírodními krásami, typickou venkovskou atmosférou a architekturou a kulturními památkami. První tři dny v Anglii jsme začali přístavním městem Portsmouth s dominantou SpinakerTower a muzeem lodí, pokračovali návštěvou Jurského pobřeží za krásného počasí (někteří mroži si i zaplavali) spojenou s highlights jako Durdle Door, Old Harry Rocks a Lulworth Cove a polorozbořeným Corfe Castle a zakončené prohlídkou mysteriózního místa zvaného Stonehenge a místem zvaným Beaulieu (nádherné panství okořeněné úžasným muzeem automobilů, motorek a závodních vozů).

Následující dvě dopoledne si naši žáci vyzkoušeli studium ve školícím centru s rodilými mluvčími zakončené certifikátem a odpoledne objevováním míst zvaných Bournemouth (včetně hezkého Oceanária) a Winchester s nejdelší katedrálou v Anglii.

Poslední den byl věnován celodenní prohlídce Londýna s mnoha dominantami jako Houses of Parliament, Elisabethś Tower s Big Benem, Trafalgar Square, Chinatown Soho, Picadilly Circus, Buckingham Palace, Downing Street,Leicester Square (kde byl poslední velký nákupní rozchod a pořádný anglický liják) a končící hradem Tower, přechodem Tower Bridge a po nábřeží nástupem do anglického metra (dle názorů účastníků – zlaté české metro !) směr O2 Aréna (dříve Millenium Dome).

Zde jsme nastoupili do autobusu a vydali zpět domů… Ještě jedna mimořádnost. Zpátky jsme jeli Eurotunelem (pro mnohé (i pro mne) poprvé)!

Dle povídání, úsměvů i velikosti nákupních tašek se vše povedlo a to i díky CK Kryštof, která to vše skvěle připravila !

p.uč. Chalupová, p.uč. Řimnáčová, p.uč. Zachník

Hravá odpoledne ve škole
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa