235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Tak se nám cyklistům splnil sen ( 8.A a pár skvěláků z 9.A). Uspořádali jsme PRVNÍÍÍ !!! cyklovýlet v historii ZŠ Dědina. Doba je zlá, inflace vysoká a tak jsme zvolili verzi ECONOMY. Stany, spacáky, vlastní vaření (tady ne úplně), doprava meziměstskou sockou a pěšky, kola v MEGA dodávce (viz foto) a jídlo s sebou. Kola různého stáří, opotřebení, velikosti (jeden exemplář byl hustý) a tunningu.

Po příjezdu a příchodu do kempu jsme postavili tábořiště a po odpočinku vyrazili na zkušební asi 12km výlet. Navigace značky MARUŠKA trochu zabloudila ale nakonec jsme překonali/ vytlačili v horkém počasí táhlý kopec a vrátili se do campu. Fyzička byla různá a trochu jsem znejistěl co další dny. Večer nastalo vaření, volejbálek, blbnutí a společenská konverzace . Večerka byla na každého rozhodnutí.

Druhý den ráno (i další) jsme (deváťáci a já) skočili pro pečivo, posnídali a pomalu připravili na první švih (výlet). Cílem byla Pánská skála ( je i v seznamu UNESCO) u Kamenického Šenova. Cesta kromě posledních

5 km vedla do kopce a roztáhla peleton do pěkné šířky. Na vrcholu poskytl Sebík rozhovor pro streamovací televizi, která natáčela vícedenní koloběžkový etapák. Nakonec jsme dojeli ke skále (viz foto) všichni.

Zpátky do bylo z kopce – odměna pro každého vrchaře. Bohužel, ne všechno dopadlo podle našich představ. Překonaná vzdálenost 47 km..

Druhý den a výlet byl dobrovolný (někteří toho měli dost) a cílem byla německá hranice. Tento švih měl i symbolický význam. Cílovou fotku jsme věnovali Niky.

Tentokrát taky dost kopců ale sjezd zpět byl lahůdkou a třešničkou zároveň.Vzdálenost tentokrát 52km… Pozdní odpoledne a večer jsme si to užívali po svém (Marek by mohl vyprávět). A poslední ráno ? Pět skalních se mnou repete čtvrteční etapy a pak jen balení a zpět.

Závěrečné hodnocení ? Klobouk dolů bez ohledu na najeté kilometry, díky deváťákům za pomoc, mega díky Aničce a Marušce (ped. doprovod) a snad pár hezkých vzpomínek na základku trochu jinak.

Pořadatel Tour de Lužické hory Ivan Zachník

Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa