235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Podle sdělení MŠMT dnes na tiskové konferenci, se další žáci do základních škol nevrátí hned, ale až 30. listopadu.

Pro základní školy se příští týden nic nezmění, stále se budou prezenčně učit pouze prvňáci a druháci, zbytek distanční výukou.

„Z pohledu školství je potřeba, aby při změnách byl dostatečný čas na přípravu škol a rodiče a děti to věděly dostatečně dopředu,“ vysvětlil na tiskové konferenci ministr školství Robert Plaga.

Ředitelé základních škol tak dostanou na plánování výuky ještě pět dní navíc. V pondělí 30. listopadu do lavic zasedne zbytek žáků prvního stupně 3. – 5. ročník, žáci druhého stupně 6. – 8. ročník, kteří se budou učit střídavě po týdnech a také 9. ročník.

Budou platit režimová opatření a další hygienické standardy. Pro rodiče a děti to bude omezující, ale je nezbytné, aby je všichni společně strpěli. V případě škol jde především o roušky, které se na rozdíl od jara musí nosit nejen ve společných prostorách, ale i ve třídách.

Plán otevření škol ale ještě neschválila vláda. Bude o něm jednat až v pondělí. Ministr zdravotnictví Jan Blatný neočekává, že by schvalování opatření měly doprovázet nějaké problémy.

Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa