235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Žáci 9.A se rozhodli zakončit svoje působení na naší škole výletem do Lužických hor, přesněji do Rekreačního střediska Netopýr (RS Netopýr) v Jiřetíně pod Jedlovou. Odjížděli jsme v pátek 26. června 2015 vlakem z Prahy a vystoupili na zastávce Jedlová. Po příjemné procházce s kufry v rukou okolo Tolštejna jsme se ubytovali v chatkách. V sobotu po snídani jsme vyrazili pěšky přes Křížovou horu až na Jedlovou (774 m). V plánu byla původně pouze rozhledna, jenže nabízenému sjezdu na koloběžkách se prostě nedalo odolat, zvlášť když se podařilo usmlouvat hromadnou slevu. Sjezd byl prima, nikomu se nic nestalo, pouze Standa v cílové rovince předvedl něco jako parakotoul. Ale protože on i jeho koloběžka se tvářili, že je to zcela běžné a jsou na to zvyklí, tvářili jsme se také tak a neřešili to.

Odpoledne jsme se (přes chvilkové kňourání těch, kteří se v noci zapomněli vyspat) přemístili autobusem do Svoru s cílem dobýt sopečnou znělcovou kupu Klíč (760 m), prý s nejkrásnějším výhledem u nás. Hodně strmé, ale stálo to za to. Někteří kluci už v Praze projevili přání navštívit Varnsdorf, což jsme jim ale i z časových důvodů rozmluvili. A tak se nakonec spokojili s pravou varnsdorfskou pizzou, kterou si po večeři nechali dovézt. Potom už pouze karty, filmy, a spánek, prý alespoň někteří…..

V neděli dopoledne jsme odjeli autobusem do Jetřichovic, abychom prozkoumali místní pískovcové skály s vyhlídkami – NP České Švýcarsko. Vyhlídky byly na naší trase celkem tři, jedna hezčí než druhá (Mariina skála, Vilemínina stěna a Rudolfův kámen). Nikdo se nezřítil a ani autobus nám neujel, takže bylo opět všechno v pořádku. Na náměstí v Jiřetíně jsme to oslavili zmrzlinou, která byla opravdu velká a ne „velká“ jako leckde v Praze. Po večeři opět volná zábava a promítání hororu, který se zřejmě po první nudné polovině změnil v něco neuvěřitelně děsivého. Jak jinak si totiž vysvětlit, že jsme ráno ve společenské místnosti našli několik žáků spících na židlích nebo na zemi, zcela přikrytých peřinami? Do svých postelí v chatkách to přitom měli asi 5 metrů….. Naštěstí se všechny podařilo probudit a přestože únava už byla opravdu veliká, vyšli jsme v pondělí po snídani ještě na Tolštejn, jako na úplně poslední z mnoha vyhlídek na tomto výletě. A potom už jenom cesta autobusem domů, druhý den vysvědčení a rozloučení se třídou i školou. Tím deváťáci ukončili školní docházku na základní škole.

A my snad můžeme říci, že se závěrečný výlet podařil, a že byl hezkým zakončením několikaleté spolupráce s touto stále zlepšující se třídou.

Fotografie ve vyšším rozlišení jsou ke stažení zde.

« z 10 »
Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa