235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

   V dopoledních hodinách dne 15. května 2019 přivítaly prosluněné bílé útesy v Doveru našich 48 žáků, kteří se spolu s pedagogickým doprovodem vydali za poznáváním krás jihovýchodní části Anglie.

   Srdečně jsme byli přijati ve všech hostitelských rodinách města Margate, ve stejném duchu vzájemných sympatií a spokojenosti probíhala i výuka vedená rodilými mluvčími.

   Zážitků se do našich cestovních deníčků vešlo opravdu hodně. Křídové útesy a mořské pobřeží nás doprovázely při procházce do městečka Broadstairs, které je spojeno se jménem Charlese Dickense, a přístavního Ramsgate. V dalších dnech jsme prošli monumentální canterburskou katedrálou, navštívili vodní hrad Leeds Castle, byli jsme vtaženi do doby rozmachu pašeráctví v jeskynních prostorách městečka Hastings, nezapomeneme na atmosféru historického Rochesteru.

   Nevšední zážitek nám přichystaly doky v Chathamu. Od přehlídky záchranných lodí jsme se dostali do útrob několika lodí válečných včetně ponorky Ocelot a měli jsme možnost vytvořit si vlastními silami námořnická lana, která se zde dosud vyrábějí.

   Poslední den strávený v Anglii jsme jako každoročně věnovali Londýnu. Katamarán nás po řece Temži dopravil do centra, abychom na vlastní oči spatřili památky mnohým známé pouze z učebnic angličtiny. I když Big Ben kompletně zakrývalo lešení, ostatní úlovky pro naše fotoaparáty na nás čekaly v celé své kráse. I pověstné veverky v St. James Park se trpělivě zastavovaly, abychom si je stihli zvěčnit.

   A pak už jen cesta domů a přání mnohých, aby se ještě jednou mohli do Anglie vrátit…

     J.Chalupová, pg. doprovod

Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa