235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Víte, kde se nachází největší rašelinové jezero České republiky? Znáte naši nejvýše položenou obec či nejchladnější lokalitu? A co třeba hrad, vybudovaný Karlem IV. na šumavských stráních? Správné odpovědi by vám se stoprocentní jistotou sdělili účastníci Expedice Šumava 2017, kteří jsou po šestidenním pobytu na Kvildě doslova nabiti spoustou zážitků a informací.

Při našem každodenním putování Šumavou nás uchvacovaly nádherné přírodní scenérie, poznávali jsme rozmanitou flóru a faunu a často jsme nehnutě naslouchali neodolatelnému zpěvu ptáků… Naučná stezka Povydří, Chalupská slať, Jezerní slať, Kvilda a Javorník patří mezi nejatraktivnější místa, která jsme navštívili, a věřím, že zanechají v myslích všech účastníků jedinečnou a trvalou stopu. Denně byly na programu různé sportovní soutěže, například orientační běh v lese, hod šiškami na cíl, „Šumavské překážky“ a jiné. Mezi další nezapomenutelné aktivity patří stavění domečků pro lesní skřítky, večery plné soutěží a her, dramatický pořad podle vlastního scénáře „Kdo jsme a odkud přicházíme“ či soutěž plná zpěvu, tance, divadla a pantomimy – „Kvilda hledá SUPERSTAR“.

Ke konci našeho pobytu vyjádřily mnohé děti touhu pobývat zde i nadále              a odložit odjezd „třeba o týden“. Znělo to mile…

Děkuji svým kolegům Monice a Vláďovi za milou společnost a účinnou pomoc po celou dobu pobytu.

Naďa Petrovičová

Pozn. – odpovědi na úvodní otázky:

Na Chalupské slati, Kvilda (nadmořská výška 1065 m), Jezerní slať, hrad Kašperk.

« z 2 »
Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa