235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Dne 24. 2. 2018 se při waldorfské části ZŠ Dědina konal Den otevřených dveří s ukázkami vyučování a následnou besedou pro rodiče. Při této příležitosti bylo také v družině zajištěno hlídání malých dětí, které mohli rodiče přivést s sebou.

Škola byla otevřena od 8:20 a příchozím rodičům nabídnut horký nápoj, mohli si prohlédnout drobné práce žáků školy v atriu a mohli své děti odvést k paní družinářce Gabriele Krátké (této možnosti využilo celkem 14 rodičů).

V 9 hodin byl DOD zahájen a paní učitelka Pavla Bejšáková si odvedla přítomné rodiče s sebou do 5. třídy, kde probíhala ukázka epochového vyučování s tématem Kráva. Rodiče se do třídy vešli, v průběhu vyučování nicméně někteří ještě přicházeli a jiní naopak odcházeli, a tak se celkový počet příchozích rodičů dá odhadnout na přibližně 30 – 40.

Po krátké pauze následovaly 2 ukázkové odborné hodiny, na které se rodiče rozdělili do 2 skupin, 1 skupina se odebrala do společenského sálu na ukázkovou hodinu eurytmie vedené Věrou Janebovou, 2. skupina na hodinu NJ v podání Martiny Dbalé, načež se skupiny vyměnily, aby mohly obě zažít oba dva předměty.

Poté následovala obědová pauza, při níž se mohli rodiče i děti občerstvit obloženými chleby a koláči, které pro ně byly připraveny částečně ze surovin, jež přichystali rodiče současných žáků waldorfských tříd.

Po občerstvení následovala beseda vedená zástupkyní pro waldorfské třídy, Jolanou Reichertovou, v níž mohli rodiče vznést jakékoliv dotazy. Nejvíce se zajímali o to, zda je již znám učitel do 1. třídy. Množství dalších otázek se týkalo kritérií pro přijetí na školu, popřípadě dotazy na možnost otevření další třídy. Z některých dotazů vyplývaly obavy rodičů, zda bude jejich dítě ke vzdělávání do naší waldorfské třídy přijato. Beseda končila přibližně 15 minut po 15. hodině.

 

Zapsala: Milena Hosenseidlová

Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa