235 359 229
235 355 185
Žukovského 580/6, Praha, 161 00

Ve dnech 8.3 – 13.3 se uskutečnilo již šesté pokračování výměnného jazykového pobytu našich žáků ve Francii. Žáci z 6. – 9. ročníků strávili tyto dny v Paříži v rodinách svých francouzských kamarádů. Každý den se zúčastnili výuky v partnerské škole, často byli i přímo zapojeni do výuky v různých předmětech. Došlo i na tělesnou výchovu, kdy si naši žáci při společné hodině s francouzskými dětmi zahráli  kopanou. V odpolední části programu se seznamovali se zajímavými místy a památkami Paříže. Letos ale především jeli na výlet do královského sídla Versailles a jeho překrásných zahrad.  Proto byl také pojmenován náš pobyt  „Život na zámku“.  Samozřejmě nezapomněli na Eifellovu věž a navštívili také technické muzeum La Villette a prohlédli si vnitřek vystavené ponorky.  Žáci strávili se svými francouzskými kamarády volný čas a byli přímými účastníky jejich běžného života. Museli se přizpůsobit mnohým zvyklostem a srovnávali jejich způsob života se způsobem života vlastních rodin.

Poděkování jedné maminky:

Vážený pane řediteli,
ráda bych Vám touto cestou chtěla poděkovat za umožnění zúčastnit se pokračovacího výměnného pobytu v Paříži, který se dle mého názoru velmi vydařil.
Vím, že příprava celé akce je kvůli nám vždy trochu komplikovanější. Navíc ani já sama jsem něděla, zda se budeme moci kvůli Michálkovu zdravotnímu stavu nakonec zúčastnit. Díky perfektní organizaci pana učitele Mgr. Lukáše Vokouna proběhly veškeré formality spojené s cestováním hladce.
I když jsme se pobytu zúčastnili již minulý rok, byl pro nás letošní program velmi zajímavý. Mě se moc líbil zámek Versailles a jeho zahrady, chlapcům zase technické muzeum i vnitřní prohlídka vystavené ponorky. Mark byl také nadšený ze společného tělocviku s francouzskými dětmi se kterými si zahrál fotbal.
Ráda bych poděkovala ještě za zajímavé provádění po Paříži spojené s doprovodným komentářem panu učiteli Fabienovi Vautrinovi a vlastně také ještě jednou panu učiteli Mgr. Lukášovi Vokounovi za překonávání všech bariérových překážek, kterých je v pařížském metru opravdu nemalý počet i za pomoc se zavazadly. A paní učitelce Mgr.Ing. Jaroslavě Fournier za ostatní pomoc při organizaci zájezdu.
Na závěr musím pochválit i všechny žáky školy, bylo mi příjemné s nimi společně cestovat.

S pozdravem

Marie Obrmanová

Paní Obrmanové za hezký dopis děkujeme.

Vedení školy děkuje za organizaci studijního zájezdu organizátorům ale také partnerské škole v Pantin, kolegům a rodičům francouzských dětí za péči o naše žáky.

Zápis pro šk. rok 2024/2025
Pozvánka
Jak do školy 2024-2025
Školní systém, elektronická ŽK
Strava.cz - přihlášení
Jídelníček
Mapa spádovosti
Strava.cz - informace
3D model školy
Sportovní areál
Volná místa